Come scegliere il lavabo giusto

TOPLOTNE ČRPALKE

Solarnimi moduli, ki porabi 1 KW in daje toplote iz 1 Kw; toplotna črpalka, ki porabi 1 Kw ponuja toplote, ki ustreza 3 Kw, če tudi z noč bi bilo delovanje tarife, za ceno 1 Kw 6 Kw je C.O.P. = 6

Gre za napravo, ki ne proizvajajo toploto, vendar ki jo prevaža. Potrebno toploto vzame iz zraka, vode ali drugih zunanjih virov. Pomeni in prenese na prostor, ki želite, da se segreje. Učinkovitost toplotne črpalke se zmanjšuje ob določitvi zunanje temperature, kot tudi povečati skok toplote med znotraj in zunaj.

Kako deluje toplotna črpalka

Visokotemperaturna toplotna črpalka

Princip delovanja toplotne črpalke je načelo Carnot, odkril v letu 1824. V obliki, morda bolj jasno govori ravno o hladilniku kot pa o toplotni črpalki.

Znotraj tega, ko je temperaturi nad 0 ° C absorbirajo zunanjo toploto, ki je enaka za proizvodnjo tudi hlada. Absorbirana toplota se prenese v ozračje pri temperaturi 22 / 24 ° C, skozi tuljavo dani na hrbtni strani aparata. S samo strani približuje tuljave.  Opomba, topleje kot okolje bolje deluje. Tudi, toplotna črpalka deluje kot hladilnik, le v obratni smeri, uporabljajo toploto, ki izhaja od zadaj in potegne mraz, ki se pojavi znotraj.
Vendar kako lahko se prenaša?

Da je uporaba kot hladilno sredstvo imenovano vmesni agent,  ki kroži v kompresor, ki nato poganja električni motor. To je, kaj se zgodi, ko ste nastavili cikel toplotne črpalke, ki je sestavljena iz naslednjih elementov:

-ventil, kompresor, kondenzator in uparjalnika. In, seveda, tekočina, ki teče skozi ta cikel;  hladilna sredstva.

Delovanje toplotne črpalke je analogno z ekipo klimatske naprave. Zato večina toplotnih črpalk vključi tudi ventil za hlajenje, ki obrne cikel, ki omogoča, da delujejo tudi kot klimatska naprava.

NOČNA TARIFA

Velika vlaganja, ki zahtevajo gradnjo centralnim, zahtevajo svoj del elektrika. Saj dela veliko ur na dan, in je potrebno racionalizirati proizvodnjo te energije, je treba povečati porabo električne energije v večernih urah. Tako, električni družbe predlaga noč tarife, veliko manjši kot podnevi.

Je spodbudna nočna tarifa, varčevanje sredstva: 55 % popust na ceno kWh v osmih urah ponoči . Da bi dobili ta popust je potrebno izbrati možnost nočne tarife pri električnem operaterju – podjetju.